Absurd, herkenbaar maar vooral humoristisch. Regisseur Simône le Roy heeft met de teksten van Esther Gerritsen een eigen theaterstuk in elkaar gezet. Dit theaterstuk speelt zich af in een stripachtig decor met karikaturen als personages. Alles is uit zijn verband gerukt en tot in het extreme vergroot.

Met als belangrijkste thematiek communicatie tussen ouders en pubers. Discussie, miscommunicatie, ruzie, onbegrip en misverstand zijn slechts enkele sleutelwoorden uit dit familietoneelstuk. Dit alles overgoten met een hoge dosis humor. Het verhaal: Twee totaal verschillende gezinnen wonen naast elkaar. De Aso’s en de Kakkers. Hoe verschillend ze ook in het leven staan, hoe gelijk zijn de gevechten tussen de ouders en hun kinderen. Wij nemen kort een kijkje in het dagelijkse leven van deze twee families.

Maar wie heeft er nu eigenlijk de touwtjes in handen? Zijn dat de ouders? De kinderen? En wie is die man die vanaf een ongrijpbare hoogte op alles neerkijkt?

…”Als ik ik ben omdat ik ik ben en als jij jij bent omdat jij jij bent, dan ben ik ik en ben jij jij. Als ik daarentegen, ik ben omdat jij jij bent, en als jij jij bent omdat ik ik ben, dan ben ik ik niet en ben jij jij niet”…

Dit theaterstuk was het (geslaagde) eindexamen van Le Roy’s regieopleiding. Speciaal voor dit examen is Theatergroep 112 (voor al uw theatrale nood) opgericht.