Le Roy Theaterproducties produceert en regisseert het afscheidcsoncert van Magna Carta in Carré. Na 40 jaar ‘on the road’ heeft de Engelse folkformatie Magna Carta besloten om een punt te gezet achter haar carrière als tourende band.

De band bestaande uit Chris Simpson, Linda Simpson en de Nederlander Matthijs Barnhoorn stonden het jaar ervoor nog in 32 Nederlandse theaters. Chris Simpson richtte de Magna Carta op in mei 1969. Dit afscheid concert is dus ook een 40-jarig jubileum. In 1971 brak de band door met de plaat ‘Seasons’. Een album dat werd opgenomen met onder meer Elton John-gitarist Davey Johnstone en Yes-toetsenman Rick Wakeman. Beide zijn er via een videoscherm bij in Carré. Dit bijzondere afscheidconcert is in aanwezigheid van meer speciale gasten waaronder Lee Abbott, Tom Hoy, George Norris, Doug Morter, Andrew Jackson, Henry Barnhoorn, Eddie Cornard.

In de afgelopen 40 jaar heeft Magna Carta in 61 landen getourd; 6 gouden en 3 zilveren albums ontvangen; wereldwijd meer dan 8 miljoen albums verkocht en, in tegenstelling tot vergelijkbare bands, nooit gestopt met touren.

‘Seasons’ en ‘Lord of the Ages’ zijn misschien wel de meest bekende albums van Magna Carta in Nederland. Maar in totaal zijn er zo’n 30 albums.

Het afscheidsconcert op 11 mei wordt geproduceerd en geregisseerd door Le Roy Theaterproducties, het wordt een bijzondere avond waarop muziek en theater elkaar ontmoeten. Een show met een lach en een traan, met herkenning en verrassing. Kortom het allerlaatste Magna Carta concert is er één om nooit te vergeten! (zie recensies)

  • Show's & Gala's